суббота, 5 мая 2018 г.

Семінар "Наступність дошкільної і початкової освіти"

04 травня 2018 року відбувся семінар вчителів початкової освіти Камбурліївської школи І-ІІІ ступенів та вихователів Камбурліївського ЗДО "Топольок" на тему "Наступність дошкільної і початкової освіти".

Питання наступності і перспективності дошкільної та початкової освіти не один рік обговорюється серед науковців, спеціалістів з питань дошкільної та початкової освіти органів управління освітою, педагогів-практиків, батьків. Актуальне це питання  залишається і сьогодні, оскільки запроваджено обовязкову дошкільну освіту для дітей старшого дошкільного віку, оновлено державні стандарти дошкільної та початкової освіти.

"Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дитини. Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити сьогодні те, що робила вчора. Нехай нове зявляється в її житті  поступово і не збентежує лавиною переживань", - писав В.О. Сухомлинський.
Для того, щоб забезпечити безперервність освітнього процесу, досягти високої якості освіти, важливо створити сприятливі умови для переходу дітей від однієї освітної ланки до іншої. З цією метою варто налагодити тісну взаємодію загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.


ПЛАН 

  1. Вступ. Актуальність проблеми. (директор ЗДО "Топольок" Н.Штефан)
  2. Обмін досвідом.
2.1. Освітнілінії Державного стандарту дошкільної освіти (Базовий компонент дошкільної освіти) та програми "Я у Світі" за якими працює заклад дошкільної освіти. (Директор ЗДО Н.Штефан)

2.2. Робота вихователя з вихованцями старшого дошкільного віку у різновіковій групі (вихователь О.Уткіна)
2.3. Формування початкокомунікативних умінь державної мови у російському садочку. (вихователь О. Чорноіваненко)
2.4. Творчий розвиток вихованців ЗДО. Показ презентації. (директор ЗДО Н.Штефан)
2.5. Змістовні лінії навчальної програми НУШ (вчитель початкових класів А. Фальонкова)
3. Підсумок









Комментариев нет:

Отправить комментарий